Div oppskrifter vi bruker i barnehagen

To dager i uka lager vi varmmat i barnehagen! Vi prøver å holde et variert og sundt kosthold, samtidig som vi lager mat barna liker. Her er et lite utvalg av rettene våre, de er beregnet til 25 barn med god apetitt! :)

GROVE SVELER (ca 50 stk)

5 kopper Sammalt fin
5 stk egg
2 kopper store Havregryn
2 kopper Byggmel
1 ts Hornsalt
1ts Bakepulver
6 Kopper lett Melk (d-vitamin)
1 kopp Rapsolje

 

 

Vispes sammen til en "tykk" røre, litt tykkere enn vaffelrøre. Røren fylles på saft/brus plasker.

Tøm fra flaske i stekepanne 3 stk pr. steking. Stekes ca 1 min på hver side, til svelene er gyllen brun. Spises varm med div/ pålegg

(ost, leverpostei, sinkeost m.m)

 

 

BARNAS SKATTKISTE
2100 g skinn-og benfri laksefilet
2100 g skinn-og benfri torskefilet
5 gulrot i skiver
7 skive kålrot i strimler
noen broccolibuketter
litt paprikabiter, tomatbåter etc

Saus/krydder man kan velge mellom:
Lettrømme
Sursøt saus på glass
Pastasaus på glass
Oliven eller maisolje
Tikka Masalasaus på glass
Salt og pepper

Rens fiskefilet for skinn og bein og kutt i passende biter. Vi bruker fisk med ulik farge slik at barna lettere kan identifisere fisken.
Rens, skrell og del opp de ulike grønnsakene.
La barna få velge sine skatter som de vil spise opp etterpå.
Pakk bitene inn i folie(skattkisten) og stek i ovnen. Serves med kokte poteter. Kjempegodt, sundt og veldig spennende!

LASAGNA ALA MARITIM

60 pl lasagne
2500 g torskefilet
revet ost
hvit saus
tomat saus

SJIRAFFEN SPESIALE! (Eller lapskaus som det heter, en stor favoritt!)

5 kg poteter
2 kg gulrøtter
1 stor kålrot
1 purre
3 bokser picnicskinke
Buljong

Skrell alle grønnsaker og skjær i småbiter.
Bland alt i en stor gryte, hell vann slik at det akkurat dekker grønnsakene.
Ha oppi buljong, kok til det tykner.
Skjær opp skinken og ha i når lapskausen har tyknet, server med skive med smør eller flatbrød.

FISKEKAKER MED RÅKOST

5 pakker fiskekaker uten hvetemel
6 poser potetmos
2 kg gulrøtter

PYTT I PANNE

4 kg poteter
1 kg gulrøtter
1 stangselleri
1 gul løk
1 rød paprika
Kjøttpølse

Kok poteter og gulrøtter, men pass på at de ikke er gjennomkokt.
Skjær alt i firkanter, stek.

Serveres med grovbrød med smør

SKINKEBRØD

4 kneipp/grovbrød
1 gulost
2 bokser picnicskinke

Skjær loffen i normale skiver, nesten helt gjennom, legg lagvis skinke og ost innimellom, stekes på 200grader til osten er smeltet.

 

INNBAKTE PØLSER

Lag rundstykkedeig, del ut i rundstykkeemner.
Del grillpølser i to, legg inni deigemnene og rull sammen. Ha ost oppå.
Stekes i 10 minutter på 200Grader.